PRVO KUPANJE OVOG LETA: Radovi na gradskom kupalištu u Pirotu teku planiranom dinamikom

V.Ć.

27. 04. 2022. u 10:58

RADOVI na novom gradskom kupalištu u Pirotu, tačnije na otvorenim bazenima u Senjaku odvijaju se planiranom dinamikom, a prvi kupači se očekuju 1. avgusta.

ПРВО КУПАЊЕ ОВОГ ЛЕТА: Радови на градском купалишту у Пироту теку планираном динамиком

Foto: V. Ć.

Do sada su obavljeni zemljani radovi, hidroizolacija, betoniranje, postavljene su elektroinstalacije, niču pomoćni objekti i staze i drugi sadržaji koji su planirani. Prema rečima gradonačelnika Vladana Vasića, uređeni kompleks sa najvećim vodenim ogledalom u Srbiji prostire se na 20.000 kvadrata. Do sada je plaćeno oko 100 miliona dinara, ove godine je obezbeđeno još 140 miliona, a u dogovoru sa izvođačima će najverovatnije uslediti korekcije cena zbog velikog poskupljenja građevinskog materijala, čemu je kumovala pandemija, rat u Ukrajini, poskupljenje energenata i slične okolnosti.

Završetkom radova na otvorenom kupalištu, koje će imati mnogobrojne prateće sadržaje, zaokružiće se kompletna sportska i rekreativna ponuda u Sportskom centru Senjak, gde je gradski stadion, hotel, tri pomoćna stadiona i jedan sa veštačkom travom, zatvoreni bazen, dečji park sa velikim mobilijarom. Izgradnja otvorenog kupališta je počela pre nešto više od godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna