ZA ASFALT 36 MILIONA DINARA: Ovog proleća i leta Kraljevčani rekonstruišu 35 seoskih puteva

G. ĆIROVIĆ

21. 04. 2022. u 13:14

OD ukupno 60 miliona dinara koliko je u ovogodišnjem gradskom budžetu opredeljeno za asfaltiranje lokalnih seoskih i prigradskih puteva i ulica, kao i nekategorisanih saobraćajnica, ovog proleća i leta na teritoriji Kraljeva za tu namenu biće utrošeno 36 miliona.

ЗА АСФАЛТ 36 МИЛИОНА ДИНАРА: Овог пролећа и лета Краљевчани реконструишу 35 сеоских путева

GU u Kraljevu

Gradsko veće je, naime, usvojilio predlog ovdašnjeg JP za uređivanje građevinskog zemljišta, pa će uz učešće građana od 15 odsto do jeseni biti rekonstruisano i asfaltirano ukupno 35 puteva, i to 22 na području Generalnog urbanističkog plana i 13 van njega, u ukupnoj dužini od 6,5 kilometara.

Vrednost radova je 42,4 miliona od kojih će lokalna samouprava platiti 36, a meštani 6,4 miliona dinara, a ovo je, prema rečima gradonačelnika dr Predrag Terzića, samo prvi deo od predviđenih asfaltiranja za ovu godinu.

- U budžetu za 2016. u asfaltiranje seoskih puteva uložili smo 35 miliona dinara, a prošle godine čak 135 miliona. Nameravamo da u okviru rebalansa budžeta izdvojimo znatno više od predviđenih 60 miliona, pa i više u odnosu i na pomenuti prošlogodišnji iznos – kaže gradonačelnik Terzić.

GU u Kraljevu

Rekonstrukcija puta Rudno-Studenica

On je naglasio da je na seoskom području neophodna adekvatna infrastruktura kako bi ljudi ostali da žive na svojim ognjištima.

- Poseban problem su putni pravci koji se nalaze između nekoliko sela, gde onda meštani ne mogu da obezbede dovoljno sredstava – dodao je prvi čovek grada na Ibru. - Zato ćemo u okviru izmena Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. ili za narednu godinu imati posebnu stavku koja će omogućiti da se asfaltiraju i ti duži putni pravci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini