ZABRANJENO PALJENJE STRNJIŠTA: Apel vrnjačkog Štaba za vanredne situacije

G. ĆIROVIĆ

19. 04. 2022. u 13:00

U cilju preduzimanje mera za smanjenje opasnosti od požara na otvorenom prostoru, članovi Štaba za vanredne situacije Opštine Vrnjačka Banja uputili su apel građanima da zbog učestalih požara ne pale vatru na otvorenom.

ЗАБРАЊЕНО ПАЉЕЊЕ СТРЊИШТА: Апел врњачког Штаба за ванредне ситуације

G.Šljivić

Ukazujući da je zakonom zabranjeno paljenje strnjišta, Štab je podsetio i da su za nepoštovanje zakona zaprećene visoke novčane kazne.

U saradnji sa pripadnicima ovdašnje Policijske stanice i nadležnim inspekcijskim službama, najavljena je pojačana kontrola na terenu kako bi se otkrili i procesuirali odgovorni za eventualno izazivanje požara.

Na sednici Štaba zatraženo je i da se dostavi informacija o raspoloživoj mehanizaciji i ljudskim resursima koji će biti na raspolaganju u vanrednim okolnostima, kao i da JP „Belimarkovac“ dostavi informaciju o hidrantima na teritoriji vrnjačke opštine i sagleda mogućnost postavljanja novog na planini Goč.

Ovom prilikom članovi Štaba jednoglasno su usvojili Operativni plan za odbranu od poplava na vodotokovima drugog reda na teritoriji vrnjačke Opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna