JEDINO ĆE TETKA GRLITI KAO MAJKA: Slađana Lulić iz Subotice pored svoje troje dece, brine i o dvoje bratovljeve siročadi

Jelena Lemajić

17. 04. 2022. u 07:39

SLAĐANA Lulić iz Subotice je tetka sa velikim T! U teškoj saobraćajnoj nesreći septembra prošle godine izgubila je jedinog brata Zlatka Gabrića, a nedugo potom od posledica povreda preminula je i njegova žena Blaženka. Istog trenutka ona je u svoj skromni dom u naselju Verušić dovela njihova dva sina, Josipa (6) i Ivana (4), koje sada odgaja zajedno sa svoje tri ćerke - Nikolinom (10), Petrom (7) i Dunjom, koja još nema godinu dana.

ЈЕДИНО ЋЕ ТЕТКА ГРЛИТИ КАО МАЈКА: Слађана Лулић из Суботице поред своје троје деце, брине и о двоје братовљеве сирочади

Foto J. Lemajić

- Od tog dana naši životi više nisu isti. Nisam mogla da dozvolim da ih smeste u dom ili neku nepoznatu porodicu. Ma ni u ludilu! Odmah posle nesreće na Žedničkom putu, dečake smo iz vrtića doveli kod nas i od tada su sa nama. Muž Zoran i ja ih ne odvajamo od naših kćeri - priča nam Slađana, u crnini i očiju punih bola koji se nikada zalečiti neće. - Lagala bih kada bih rekla da nam je bilo lako. Iako mala, deca su osetila gubitak roditelja. Zoran i sada spava sa jednim od mališana, a Nikolina ili ja sa drugim, koji se budio noću i dozivao mamu. Kako vreme prolazi svima nam je lakše a ovde dobijaju svu ljubav i toplinu, obožavaju sestre, pa su se već navikli.

To nam vrlo brzo potvrđuje i Ivan koji odsečno kaže da najviše na svetu voli teču Zorana.

Kod Slađane se zna red - kad se ustaje, jede, igra ili uči. I ono što važi za jedno, važi za sve bez izuzetka. Žive skromno i pošteno od prodaje mleka i sira, koje dobiju od nekoliko krava, i dva hektara zemlje koju Zoran radi, kao i od naknade za porodiljsko odsustvo.

Mali Ivan najviše voli teču Zorana / Foto J. Lemajić

- Svakodnevno kuvam za nas osmoro jer je sa nama u dvorištu i moj svekar, a katkad i za snajinog oca koji je posle gubitka ćerke ostao bez igde ikoga, pa smo i njega doveli u selo. Nismo imali srca da ga ostavimo samog na salašu da nema ko da ga pogleda. Deda mi je takođe velika pomoć jer pričuva decu dok mi namirimo stoku - dalje će Slađana koja dnevno opere bar tri mašine veša. - Sada mi nije teško jer sam još uvek na porodiljskom. Međutim, bojim se šta će biti kada se za godinu dana vratim na posao u "Kalcedoniju", biću veliki deo dana odsutna i neću moći da se posvećeno brinem o svima njima. A bez te moje plate ne smemo da ostanemo. Zato smo se prijavili da budemo hranitelji i da mi ta naknada zameni platu.

Međutim, da bi to uspeli, Lulićima je potrebna još jedna soba, jer sada četvoro dece spava u jednoj, a najmlađa je sa njima u drugoj sobi. Imaju prostora da nadograde kuću, ali ne i novca. I ono malo ušteđevine što su imali dali su na troškove sahrana, kupovinu grobnice...

- Imamo i mesta i ideja, ali džep je prazan - iskreno će Zoran. - To moramo pod hitno da rešimo. Kako vreme bude prolazilo oni neće moći da stanu na jednu ugaonu garnituru. Svesni smo da moramo da ih odvojimo i moramo da nađemo način da dogradimo još jednu sobu. Voleli bismo kada iduću zimu ne bismo dočekali ovako. Ali smo i svesni da to puno košta i da taj novac nemamo.

Porodica Lulić sada brine o petoro dece / Foto J. Lemajić

Slađani i Zoranu je najvažnije da su sva deca zdrava i srećna. A ostalo će, kažu, biti nekako.

- Nije isto imati troje i petoro dece, sada su mali, ali svesni smo da kako budu stariji biće komplikovanije i teže. Od srca nikoga ne odvajamo i daćemo sve od sebe da napravimo od njih dobre i poštene ljude - poručuju Slađana i Zoran.

POMOĆ

SVI koji žele da pomognu ovim ljudima velikog srca da omoguće bezbrižno odrastanje svojim mališanima mogu to da učine uplatom na račun ili donacijom građevinskog materijala. Račun broj: 170001049761000061 Unikredit banka, na ime Slađana Lulić.

Slađana još nije skinula crninu / Foto J. Lemajić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati