UKNJIŽILI STANICU BEZ REDA VOŽNJE: Uskoro razrešenje imovinskih problema oko kompleksa glavne autobuske stanice u Ćupriji

Z. RAŠIĆ

09. 04. 2022. u 08:25

ĆUPRIJSKO društveno preduzeće "Velmortrans plus", već devetu godinu u stečaju, konačno je uspelo da u Katastar upiše pravo svojine nad čitavim kompleksom glavne autobuske stanice - perone i pristupne saobraćajnice, sa zemljištem ispod i pored objekata - što je osporavala firma "Fortis propertis".

УКЊИЖИЛИ СТАНИЦУ БЕЗ РЕДА ВОЖЊЕ: Ускоро разрешење имовинских проблема око комплекса главне аутобуске станице у Ћуприји

Foto Privatna arhiva

Ipak, Republički geodetski zavod je, rešavajući u ponovljenom postupku po odluci Upravnog suda, odbio njihovu žalbu...

- Najzad su se stekli uslovi da se imovina preduzeća u stečaju proceni i proda. Iz Upravnog suda smo, na zahtev stečajnog upravnika, dobili smo uverenje da nije pokrenut upravni spor protiv RGZ radi poništaja njegovog konačnog rešenja od 3. novembra 2021, pa je ćuprijska autobuska stanica postala jedina u Srbiji koja je kompletno imovinski rešena i upisana. To je zasluga Dragana Marinkovića, poverenika Agencije za licenciranje stečajnih upravnika - ističe predsednik Odbora poverilaca Miroslav Pešić, podsećajući da se radi o više od dva hektara pored auto-puta od Beograda ka Nišu, a od procenitelja se očekuje da, pored vrednosti, predloži i način prodaje: firme "Velmortrans plus" kao pravnog lica, ili samo njene imovine.

Foto Z. R.

Pešić kaže da bi prva opcija značila i zadržavanje licence za rad autobuske stanice, a posle namirivanja jedinog razlučnog poverioca Investbanke u stečaju - koja ima hipoteku nad celokupnom imovinom "Velmotransa" - konačno će biti završena nevesela priča koja je u nekadašnjem saobraćajnom gigantu započeta još 4. novembra 2013.

Dva pogleda na Autobusku stanicu u srcu Resave, Foto Privatna arhiva

(NE)ISPLATIV ZAKUP

UZ procenu da su trenutni troškovi verovatno veći od prihoda, Pešić (na slici) podseća da "Velmortransovu" stanicu već godinama u zakupu drži firma "Eurolin" iz Paraćina. Prolasci autobusa su zbog kompleksne situacije na tržištu, ali i pandemije, drastično su smanjeni, pa će biti veliki uspeh ako uopšte pronađu kupca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna