DRUŠTVO UČITELJA U PARAĆINU: Obeležili petnaest godina od osnivanja

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 03. 2022. u 14:43

JEDINO strukovno udruženje u Paraćinu, Društvo učitelja (DUOP), prezentacijom najvažnijih aktivnosti u minulih petnaest godina obeležilo je svoj mali, ali pažnje vredan jubilej – petnaestogodišnjicu rada.

ДРУШТВО УЧИТЕЉА У ПАРАЋИНУ: Обележили петнаест година од оснивања

Foto: Privatna arhiva

Osnovano sa glavnim ciljem profesionalnog razvoja i stručnog usavršavanja učitelja i više je nego uspelo u tome, a uz to je jedno od najaktivnijih u Savezu učitelja Srbije, pohvalila je rad paraćinskog udruženja predsednica tog saveza Snežana Milojković.

- Ukazala nam se prilika da se svi mi, učitelji iz Paraćina, okupimo na jednom mestu radi razmene nastavne prakse i profesionalnog razvoja i vrlo smo ponosni što smo jedino strukovno udruženje u Paraćinu koje radi već 15 godina i okuplja baš sve učitelje  sa ove teritorije. Misiju smo ispunili. Svi sada imamo  mnogo seminara i tribina, puno smo novog naučili. To potvrđuje podatak da su među nama čak četiri pedagoška savetnika, a devetoro naših članova je snimalo časove za RTS za nastavu na daljinu – ističe Violeta Živković, predsednica Društva sa oko 160 članova, a sve više dolaze i nastavnici, pre svega oni koji predaju mlađim razredima.

Foto: Privatna arhiva

 Na svečanosti organizovanoj povodom vrednog jubileja Društvo je podelilo zahvalnice ustanovama i organizacijama za saradnju, a prvi put dodeljena su priznanja svim članovima koji su na neki poseban način doprineli afirmaciji učiteljskog poziva. Čestitke za rezultate su stigle i od predsednice Saveza učitelja Srbije Snežane Milojković, koja je ocenila da Paraćin u Savezu sa 10.000 članova iz 60 gradova i opština -  zauzima posebno mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024