PRETI DA ODSEČE SELA: Ponovo proradilo klizište na nekadašnjoj magistrali kod Pirota

V.Ć.

22. 03. 2022. u 15:28

VELIKO klizište na nekadašnjoj magistrali od Pirota ka Beloj Palanci i dalje ka Nišu, na sadašnjem državnom-nekomercijalnom putu između pirotskih sela Crvenčevo, Crnoklište i Vranište, ponovo radi i preti da odseče od grada nekoliko sela.

ПРЕТИ ДА ОДСЕЧЕ СЕЛА: Поново прорадило клизиште на некадашњој магистрали код Пирота

Foto: V. Ć.

Prema rečima meštana iz ovih sela, ali i Sinjca, Čiflika, Staničenja i drugih mesta duž saobraćajnice, nakon poslednjih snegova  zemlja je opet počela da klizi, pa postoji velika verovatnoića da se na ovom putu saobraćaj potpuno prekine. Nadležni za održavanje ovog puta do sada su u nekoliko navrata obećavali da će se problem rešiti, međutim na terenu još uvek nema mašina.

Foto: V. Ć.

Prvi znaci popuštanja kosine na ovom mestu javili su se prošle godine, kada  se u par navrata sručila ogromna  bujica na ovu saobraćajnicu. Lokalni saobraćaj se za sada odvija jednom trakom.

BONUS VIDEO: MAJA GOJKOVIĆ U VRANjU: Otvorena rekonstruisana zgrada Muzeja i nova etnološka postavka


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede