OPŠTINA PO MERI GRAĐANA: Dan lokalne samouprave u Lapovu obeležen isticanjem najznačajnijih lanjskih investicija

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 03. 2022. u 06:21

IZGRADNjA pristupne saobraćajnice u Radnoj zoni 2, sa kompletnom infrastrukturom, te podizanje mosta preko Kazansko-liparskog potoka - uz izmeštanje glavne crpne stanice za kanalizacioni sistem i izgradnja nove, sa najnovijom tehnologijom za otpadne vode, te zatim sanacija dva nadvožnjaka preko auto-puta od Beograda do Niša, rekonstrukcija međuopštinskog puta Lapovo-Svilajnac, rekonstrukcija dela korita Kazansko-liparskog potoka, glavnog kišnog kolektora za odbranu od poplava, obnova trafostanice kojom je udvostručena snaga, izgradnja nove montažno-betonske trafostanica snage 630 kilovolt - ampera, izgradnja školsko-sportske hale sa 700 mesta i rekonstrukcija OŠ "Svetozar Marković"... samo su neki od projekata kojima je Lapovo moglo da se pohvali proslavljajući Dan opštine.

ОПШТИНА ПО МЕРИ ГРАЂАНА: Дан локалне самоуправе у Лапову обележен истицањем најзначајнијих лањских инвестиција

Most u Lapovu (gore) i put ka Svilajncu, Foto SO u Lapovu

- Posle 126 godina od kada je Aleksandar Prvi Obrenović selo Lapovo proglasio za varošicu, "sa 1.270 poreskih glava", Lapovo ponovo postaje važno trgovačko mesto i opština po meri svih građana. Karakterišu ga finansijska stabilnost lokalne kase i razvoj koji odlikuje veliki iskorak u privlačenju investitora i realizaciji infrastrukturnih projekata. Lane smo bili veliko gradilište i nastavljamo tim tempom - ocenila je predsednica SO i narodna poslanica Mirela Radenković.

A, predsednik Opštine u Lapovu Boban Miličić kaže da su rekonstruisali, ili to privode kraju, sve javne institucije.

- Ljudi su naš glavni resurs, pa smo radili na umrežavanju našeg mesta sa okolnim opštinama i gradovima. Lokomotiva reformi je pokrenuta, pa je sve više investicija i novih radnih mesta - ističe Miličić.

Boban Miličić/Mirela Radenković, Foto Z. Gligorijević

Istovremeno, Opština je sa Komesarijatom za izbeglice i migracije uložila značajna sredstva u zbrinjavanje i poboljšanje stambenih uslova interno raseljenih, započeta je izgradnja sportsko-turističkog kompleksa "Ribilovački raj", Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima će u dogradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže uložito oko 240 miliona dinara, a ove godine biće rekonstruisan međuopštinski put od Lapova do Batočine, čija je vrednost 180 miliona dinara.

U planu su još potpuna rekonstrukcija Doma zdravlja i nabavka savremene opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili