ZBOGOM MOBILNIM TELEFONIMA: Odluka škole iz Požarevca u žiži, podržali je i roditelji

Novosti online

04. 03. 2022. u 23:29

ĐACI Osnovne škole "Dositej Obradović" u Požarevcu od ponedeljka u školi više neće smeti da koriste mobilne telefone.

ЗБОГОМ МОБИЛНИМ ТЕЛЕФОНИМА: Одлука школе из Пожаревца у жижи, подржали је и родитељи

Foto Pixabay

Od trenutka kada kroče u školu pa sve dok ne krenu nazad kući, za njih će mobilni biti zabranjeni. To znači da neće moći da ih uzimaju čak ni dok su na malom i velikom odmoru. Da iznenađenje bude veće, suprotno mišljenju da roditelji previše dopuštaju deci, ova inicijativa potekla je baš od njih i podržali su je jednoglasno.

- Roditelji već godinu dana unazad o tome razmišljaju. Zajednički smo doneli odluku na inicijativu Saveta roditelja. Svi su bili saglasni, da ne kažem da su jedva dočekali, čak niko nije bio uzdržan - priča direktorka Ivana Joksimović.

Učenici će, kada u ponedeljak dođu na nastavu, mobilne telefone ostavljati u ormarima u učionici koji će biti pod ključem. Još zanimljivije je što za ovu odluku postoji niz razloga i nijedan nije bezazlen.

- Najkraće rečeno: deca su nam stalno kraj telefona. Izgubila su mnogo na neposrednoj komunikaciji, naročito tokom korone, i moramo da ih podstaknemo da se ponovo druže. Druga stvar, dolazilo je često do neželjenih fotografisanja i snimanja. Deca su se snimala čak i u toaletu škole. Morali smo preventivno da reagujemo da ne bi došlo do zloupotrebe tih fotografija i snimaka - upozorava direktorka.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna