AKTIVNA POLITIKA ZAPOŠLJAVANJA: Promovisani javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje

Игор Митић
Igor Mitić

25. 02. 2022. u 16:52

U LESKOVAČKOM Centru za stručno usavršavanje promovisani su javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje(NSZ) u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za tekuću godinu.

АКТИВНА ПОЛИТИКА ЗАПОШЉАВАЊА: Промовисани јавни позиви Националне службе за запошљавање

foto: GU Leskovac

Objavljeno je 12 poziva i konkursa od čega je deset namenjeno poslodavcima, a dva nezaposlenim osobama. Naglašeno je da su tri poziva namenjena osobama sa invaliditetom. Za te namene NSZ će u celoj zemlji izdvojiti nešto više od 6,5 milijardi dinara, a dodatna sredstva za ove namene izdvajaju i lokalne samouprave.

Rokovi raspisanih poziva i konkursa su različiti. Najkraći je za jane radove, do 15. marta ove godine. Do kraja marta trajaće konkurs za samozapošljavanje, dok su svi ostali otvoreni do kraja novembra osim zapošljavanja osoba sa invaliditetom koji traje tokom cele godine.

Za područje leskovačke Filijale NSZ očekuje se da bude izdvojeno oko 100 miliona dinara što će dati šansu za zapošljavanje između 700 i 800 ljudi.

Predstavnici leskovačke lokalne samouprave su istakli da je u ovom gradu od 2012. godine broj nezaposlenih smanjen za 9300, a samo u prošloj godini radno mesto dobila je 2041 osoba.

U okviru lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u prethodnih devet godina radno su angažovane 1233 osobe i za te namene iz gradskog budžeta izdvojeno je 179 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)