KOVID PRESEK NA ISTOKU SRBIJE: U Majdanpeku 42, Kladovu 50, Negotinu 64 novoobolela

S. M. J.

20. 01. 2022. u 10:09

U OPŠTINAMA Kladovo, Majdanpek i Negotin zabeleženo je 156 novih slučajeva kovida. Najviše aktivno pozitivnih je u opštini Negotin, a najmanje u Majdanpeku.

КОВИД ПРЕСЕК НА ИСТОКУ СРБИЈЕ: У Мајданпеку 42, Кладову 50, Неготину 64 новооболела

Foto SMJ

U Majdanpeku su zabeležena 42 nova kovid slučaja, ali je i broj izlečenih približan pa nema značajnog povećanja pozitivnih na virus korona. Kako navode nadležni, svaki drugi testirani bio je pozitivan.

Kako su od 6. januara do danas od ove virusne infekcije obolele 173 osobe, a 80 ih se oporavilo od kovida, broj aktivno pozitivnih je 93. Među obolelima je i 13 dece.

U kovid ambulantama zabeleženo je 88 pregleda, kod šest je dijagnostikovana upala pluća, šest osoba je trenutno hospitalizovano van Majdanpeka.

U Negotinu, međutim, za poslednja dva dana evidentirana su 64 nova kovid slučaja, skoro svaki treći od 228 testiranih. Među obolelima je četvoro dece i mladih od jedne do 15 godina. Virus korona je potvrđen kod 42 osobe ženskog i 22 osobe muškog pola do 83 godine starosti.

Jedna osoba je, nažalost, preminula od posledica virusne infekcije, 21 se leči u bolnici od upale pluća, od kojih su četiri hospitalizovane u poslednjih 48 sati. Četvoro ih je nakon završenog lečenja otpušteno sa kovid odeljenja, a jedan pacijent je upućen na dalje lečenje u bolnicu tercijarnog nivoa.

Na teritoriji ove opštine je 237 aktivnih kovid slučajeva.

U Kladovu je prisustvo virusa korona evidentirano kod 50 osoba što je i najveći broj zaraženih u jednom danu od početka pandemije. Broj aktivno pozitivnih u ovoj opštini je 205. Inače, od 26. marta 2020. godine kada je u opštini Kladovo registrovan prvi slučaj infekcije, korona virusom je zaraženo 3.511 osoba, do sada su izlečena 3.194 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 112 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!