ZABLISTALA MALA SALA: Rekonstruisan i Svečani salon u Prijepolju

A. Rovčanin

30. 12. 2021. u 06:00

ZAHVALjUJUĆI podršci Ministarstva kulture i informisanja od pet miliona dinara, u okviru programa "Gradovi u fokusu", renovirana je Mala sala prijepoljskog Doma kulture.

ЗАБЛИСТАЛА МАЛА САЛА: Реконструисан и Свечани салон у Пријепољу

Foto A. Rovčanin

Adaptacija prostora koji sada ima potpuno novi izgled je obuhvatila zamenu podnih obloga, uključujući i hodnike iza Male i Velike sale, a nabavljene su i kompletno nova audio i video oprema, te savremena scenska rasveta.

Mala sala, između ostalog, ubuduće će raspolagati i takozvanim blek-aut zavesama - uz platno i projektor za prikazivanje filmova.

Tako je Dom kulture u Prijepolju dobio savremeni prostor koji će moći da se koristi za organizaciju različitih programa - bez obzira na period u godini - jer Mala sala ima i grejanje.

U okviru pomenutog projekta, saznajemo, zamenjeni su i podovi u baletskoj sali.

Foto A. Rovčanin

Direktorka Doma kulture Admira Mostac, uz zahvalnost Ministarstvu kulture i informisanja na svesrdnoj pomoći tokom ove godine - kako za programske aktivnosti, tako i za infrastrukturne projekte - već za dogodine najavljuje realizaciju projekta digitalizacije bioskopa u ukupno deset srodnih ustanova širom Srbije, među kojima je i Dom kulture u Prijepolju.

- Nastavićemo i uređenje zgrade iz sopstvenih sredstava, u okviru redovnog održavanja objekta. Trenutno rekonstruišemo hodnike na prva dva nivoa zgrade, a u baletskoj sali instaliramo osvetljenje i novu opremu. Svečani salon će, posle uspešno okončanog postupka javne nabavke, biti osavremenjen i, kao višenamenski prostor, služiće za organizovanje svih vrsta promocija, obuka i sličnih događaja - objašnjava Admira Mostarac, napominjući da je u obnovljenoj Maloj sali prvi nastupio kvartet "Mistik čelo", koji je oduševio prijepoljsku publiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade