PROGRAM "MOJA PRVA PLATA": 47 mladih sa teritorije KiM potpisalo ugovor o radnom angažovanju

D.Zečević

27. 12. 2021. u 15:32

U OKVIRU programa „Moja prva plata“ danas je 46 mladih sa područja Kosova i Metohije potpisalo ugovor o radnom angažovanju. U ovkiru projekta mladi bez radnog iskustva i do 30 godina starosti biće angažovani narednih devet meseci, a kako je prilikom potpisivanja ugovora istakao predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić to će biti prilika da stiču znanja iz raznih oblasti.

ПРОГРАМ МОЈА ПРВА ПЛАТА: 47 младих са територије КиМ потписало уговор о радном ангажовању

Foto: Opština Kosovska Mitrovica

- Nacionalna služba za zapošljavanje filijale Kosovska Mitrovica i Privremeni organ u saradnji sa Nacionalnom službom, odnosno Vladom Srbije posredstvom Kancelarije za KiM, ne samo kroz ovaj već i druge razne programe i lokalne akcione planove uspela je do sada da angažuje veliki broj mladih. To je jasan pokazatelj da odgovorna politika jeste naš glavni i osnovni cilj da uključimo što više mladih ljudi kroz osnovne tokove života ali i da im pružimo šansu za usavršavanje i da ostanu na ovom području - kazao je predsednik Spirić dodajuć da su rad, red i disciplina ključ uspeha ali i ključ naših institucija koje su važne i bitne na ovom području. I direktorka Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kosovvskoj Mitrovici Verica Ćeranić ističe da je kroz projekat „Moja prva plata“ uključeno preko 1.400 mladih sa prostora Kosova i Metohije.

- Mislim da to govori koliko je država Srbija, Vlada Republike Srbije kao i predsednik Aleksandar Vučić sa svojim timom radio na podršci našim ljudima na ovim prostorima. Nadam se da ćete, kada zakoračite u ovaj put rada, pomoći vama ali i svima nama, kao i da će put vaše prakse i stečenog znanja, uz podršku poslodavca, olakšati vaše zaposlenje. Ako ne, vi ste samim tim postali konkurent na tržištu rada, što će vam dati mogućnost da lakše dođete do posla - poručila je potpisnicima ugovora Verica Ćeranić.

Inače, programom je predviđeno da novčana naknada za srednjoškolce iznosi 22.000 dinara, a za visokoškolce 26.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna