BUDŽET SOMBORA SKORO ČETIRI MILIJARDE: Održana javna prezentacija nacrta Odluke

J. L.

14. 12. 2021. u 16:48

POSLE završene javne rasprave u Velikoj skupštinskoj sali zgrade „Županije“ u Somboru održana javna prezentacija nacrta Odluke o budžetu grada za 2022. godinu, o kome će se odlučivati na narednoj sednici gradskog parlamenta.

БУЏЕТ СОМБОРА СКОРО ЧЕТИРИ МИЛИЈАРДЕ: Oдржана јавна презентација нацрта Одлуке

foto: Grad Sombor

Na osnovu uputstva Ministarstva finansija Republike Srbije i Revidirane fiskalne strategije za 2022. godinu, budžet bi trebalo da iznosi 3.982.435.750 dinara.

Tokom trajanja javne rasprave pristiglo je 13 primedbi i sugestija, od čega je devet delimično ili potpuno uvaženo i svrstano u nacrt gradskog budžeta za 2022. godinu.

Najznačajniji deo budžetskih sredstava i ove godine biće usmeren na komunalnu oblast jer prioritet lokalne samouprave predstavljaju kapitalni investicioni projekti, dok su izdvajanja za Gradsku upravu, izvršni organ, Skupštinu i gradsko pravobranilaštvo planirana u skladu sa ostvarenim uštedama, koje su ostvarene zahvaljujući restriktivnim merama potrošnje u prethodnom periodu.

Grad će, između ostalog, u okviru socijalne komponente budžeta i tokom 2022. godine obezbediti sredstva za: regres putnih troškova za đake srednjih škola, jednokratne naknade za nezaposlene porodilje, finansiranje potreba inkluzivnog obrazovanja,  roditeljski dodatak za prvorođeno dete, pomoć i nega u kući, sredstva za realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Sombora, kao i za funkcionisanje narodne kuhinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)