BOGATA PRAZNIČNA I SLAVSKA TRPEZA: "Praznične đakonije" u Vršcu okupile preko hiljadu posetilaca

J.J.Baljak

13. 12. 2021. u 17:42

TRADICIONALNA manifestacija „Praznične đakonije“, koja je po 11. put održana u Vršcu, okupila je više od 50 izlagača iz cele Srbije i preko hiljadu posetilaca.

БОГАТА ПРАЗНИЧНА И СЛАВСКА ТРПЕЗА: Празничне ђаконије у Вршцу окупиле преко хиљаду посетилаца

TO Vršac

Bila je izložbenog i prodajnog karaktera, sa ciljem da promoviše kulturnu baštinu i tradiciju negovanja običaja žitelja Vojvodine i ostalih krajeva u vreme slava, novogodišnjih i božićnih praznika.

- Pred nama su najvažniji praznici, kada se porodice okupljaju, slave, druže se i svojim poklonima daruju najmilije. Ovo je bila odlična prilika da im pomognemo u odabiru poklona, ali i damo ideje za novogodišnje i božićne dekoracije – kaže Tatjana Palkovač, direktorka Turističke organizacije Vršca.

Među izlagačima je bilo i mnogo mladih učesnika, koji su na malo moderniji način pokazali običaje u spremanju svečanih trpeza.

-Posebno je bila atraktivna izložba slavskih pogača. Više od 30 domaćica izložilo je svoje na kreativan način ukrašene pogače. Za sve njih obezbedili smo nagradne pakete – dodaje Palkovač.

U okviru manifestacije izabrana je i zvanična praznična čestitka turističke organizacije. Reč je o crtežu Emina Belanova, učenika trećeg razreda OŠ „Paja Jovanović“ iz Vršca.

Na taj konkurs pristiglo je preko 200 radova učenika nižih razreda osnovnih škola, a autori 23 najlepših nagrađeni su novogodišnjim paketićima. Svi radovi su izloženi u holu hotela „Srbija“, gde su „Praznične đakonije“ i održane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara