NAGRADA ČUVARIMA TRADICIJE: Kraljevački SKC "Stefan Nemanja" dobitnik priznanja "Zlatni ansambl Srbije"

G. ĆIROVIĆ

13. 12. 2021. u 13:43

ZA kvalitetan rad na očuvanju, razvoju i promociji nematerijalnog kulturnog nasleđa, na trinaestom Festivalu ansambala Srbije, kraljevački Srpski kulturni centar „Stefan Nemanja“, nekadašnji KUD „Železničar“, osvojio je prestižno priznanje „Zlatni ansambl Srbije za 2021. godinu“ i čak četiri nagrade u okviru obeležavanja Svetskog dana srpskog kola.

НАГРАДА ЧУВАРИМА ТРАДИЦИЈЕ: Краљевачки СКЦ Стефан Немања добитник признања Златни ансамбл Србије

GU u Kraljevu

U izboru najboljih igrača srpskog kola za ovu godinu, u konkurenciji 45 folklorašica srebro je pripalo Anđeli Jelić, a bronza Magdaleni Marković, dok je u kategoriji momaka Aleksandar Jovićević osvojio srebrnu, a Vladimir Tijanić bronzanu medalju.

GU u Kraljevu

Nastup članova SKC "Stefan Nemanja"

- U sklopu festivala održan je Svetski dan srpskog kola sa takmičenjem „Zlatno kolo“ na kojem su se nastupili članovi svih akademskih i kulturno-umetničkih društava poznatih širom zemlje. Prvi put se dogodilo da je jedno društvo uzelo više od dve nagrade. Ovo je veliki uspeh i za nas i za naš grad - kaže Dragoljub Milosavljević, umetnički rukovodilac SKC „Stefan Nemanja“.

Ovim povodom, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić upriličio je prijem za članove SKC „Stefan Nemanja“ ističući da oni predstavljaju svoj grad širom Srbije, ali i srpsku kulturu u drugim zemljama.

GU u Kraljevu

Članovi SKC "Stefan Nemanja" sa gradonačelnikom Kraljeva

- Ponosni smo kad vidimo medalje kojima su okićeni jer je nekadašnji KUD „Železničar“, a danas SKC „Stefan Nemanja“, u prethodnih nekoliko godina osvojio mnogo odličja na domaćim i međunarodnim takmičenjima - rekao je Terzić. - Ovi mladi ljudi, osim što su veoma uspešni u folkoloru, postižu odlične uspehe i u školi, na studijama i u svojim profesijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo