KORONA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Među novoinficiranih 12 još dvoje dece

M. BOŠNjAK

06. 12. 2021. u 16:40

BEZ preminulih u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata, u kojoj se trenutno leče 32 pacijenta, među 12 novoinficiranih još je dvoje dece.

КОРОНА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу новоинфицираних 12 још двоје деце

Foto: Arhiva Novosti

- Od njih 32 hospitalitzovanih u ovoj bolnici, kod 30 je potvrđen virus korona, dva imaju negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata, primili smo jednu osobu sa simptomima koji ukazuju na taj virus, u istom periodu nije bilo otpuštnja na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas, po svojoj ustaljenoj praksi, prvog radnog dana nakon vikenda potvrđuje broj novozaraženih virusom korona za subotu i nedelju – kojih je za oba ta dana evidentirao 12, među njima još dvoje dece.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, u subotu i nedelju pregledane su ukupno 286 osobe, od njih u Pedijatrijskoj Kovid ambulanti 51 dete. Na bolničko lečenje upućeno je pet pacijenata – izvestila je ta ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 190 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.570. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.718, od kojih 404 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri