JEDINSTVENI BIRAČKI SPISAK: Izložen na uvid u Opštini Ćuprija

Z. GLIGORIJEVIĆ

03. 12. 2021. u 15:25

OPŠTINA Ćuprija obaveštava građane da u deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Ćuprija, koji je izložen u sedištu Opštinske uprave opštine Ćuprija, mogu da provere da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК: Изложен на увид у Општини Ћуприја

Foto:Z.Gligorijević

Interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Ćuprija Opštinskoj upravi mogu da podnesu zahtev za promenu u delu Jedinstvenog biračkog spiska svakog radnog dana od 7,30 do 15,30, a neradnim danima od 9 do 14 časova, a najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska- 31. decembra tekuće godine u 24 časa. Od 1. do 12. januara naredne godine, do 24 časa, rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Diplomirani pravnik Milica Cvetković, načelnica Opštinske uprave Ćuprija, kaže da građani od raspisivanja republičkog referenduma do najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, 25. decembra 2021. godine, mogu da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na prestojećem referendumu glasati po mestu boravišta na teritoriji opštine Ćuprija. Izabrano mesto glasanja ne može biti na teritoriji jedinice lokalne samouprave na kojoj birač ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica.

Načelnica Opštinske uprave Ćuprija posebno poziva maloletna lica koja stiču biračko pravo najkasnije na dan održavanja republičkog referenduma (uključujući i interno raseljena lica) da izvrše uvid u Jedinstveni birački spisak u cilju provere ličnih podataka.

Ona dodaje da se uvid u Jedinstveni birački spisak može izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna