PREMINULA DVA PACIJENTA: Najnoviji epidemiološki podaci za rudničko-takovski kraj

M. BOŠNjAK

01. 12. 2021. u 15:16

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu tokom minula 24 sata, nažalost, izveštava o još dva smrtna ishoda. Preminuli su pacijenti godišta 1933. i 1943.

ПРЕМИНУЛА ДВА ПАЦИЈЕНТА: Најновији епидемиолошки подаци за рудничко-таковски крај

Foto: M. B.

Njena „crvena“ zona, prema preseku od jutros u sedam sati, leči 34 pacijenta.

- Kod njih 30 potvrđen je virus korona, četiri imaju negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata primili smo tri osobe sa simptomima koji ukazuju na taj virus, šest je otpušteno na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Prvi put, danas, prema podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, u odnosu na ranije dane nema dece obolele od kovida-19!

- Registrovano je još 11 slučajeva zaraze virusom korona, među kojima nema dece, potvrđene na tu zarazu. Juče je u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano 218 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 55 dece. Na bolnička lečenja upućene su četiri osobe - zvanični su podaci iz te medicinske ustanove.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 186 osoba. U celom tom periodu korona virusom ukupno ih je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.518. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.666, od kojih 396 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće