PRIJAVE NAJKASNIJE SUTRA: Program dualnog obrazovanja - šansa za poslodavce u Rasinskom okrugu

S.BABOVIĆ

29. 11. 2021. u 16:14

SUTRA ističe rok za prijavu poslodavaca, koji bi da se priključe popularnom programu dualnog obrazovanja.

ПРИЈАВЕ НАЈКАСНИЈЕ СУТРА: Програм дуалног образовања - шанса за послодавце у Расинском округу

Foto: S.Babović

U Regionalnoj privrednoj komori u Kruševcu ranije je održan i poseban sastanak sa poslodavcima iz Rasinskog okruga, kako bi se približili uslovi i načini funckionisanja programa, pravo kojeg se, između ostalog, može rešiti problem nedostatka kadrova.

Poslodavci se prijavljuju putem specijalizovanog Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ ,u okviru kojeg jednostavno, kroz tri koraka, mogu da kreiraju profil svoje kompanije i podnesu prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

- Od sledeće, školske 2022/2023. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći i 9 novih obrazovnih profila: elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, hotelsko-restoraterski tehničar, turistički-tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izrađivač hemijskih proizvoda - navode u RPKK.

- Prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju.

Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na imejl: danijela.lazarevic@pks.rs i zora.mitrovic@pks.rs ili putem pošte na  adresu: PKS Regionalna privredna komora Kruševac, Balkanska 63/IV, 37000 Kruševac, sa naznakom „Dokumentacija za akreditaciju“.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede, koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće MPNTR objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem narednog marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati