EPIDEMIJA KORONA VIRUSA U PIROTU: Zaražene još 24 osobe, tri preminule

V. Ć.

25. 11. 2021. u 15:46

PREMA poslednjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, na području ovog okruga, korona virus je potvrđen kod 24 osobe, dok su od posledica izazvanih virusom preminule tri osobe, od kojih su dve bile nevakcinisane i jedna vakcinisana.

ЕПИДЕМИЈА КОРОНА ВИРУСА У ПИРОТУ: Заражене још 24 особе, три преминуле

Foto: V. Ćirić

Iz Pirota je zaraženo 11, Babušnice 6, Bele Paslanke 5 i sa područja Dimitrovgrada dve osobe. Lekari ZZJZ procenjuju da je broj zaraženih daleko veći, ali se mnogi sa simtomima korone ne javljaju lekarima.

U kovid ambulanti obavljeno je 46 prvih i 160 kontrolna pregleda, dok je u dečjoj kovid ambulanti na keju bilo 67 prvih i 46 konrolnih pregleda. U Opštoj bolnici u Pirotu trenutno se leči 36 pacijenata, najviše ih je iz ovog grada, zatim iz Bele Palanke, Dimitrovgrada i Babušnice. Zbog teške kliničke slike, jedan pacijent je poslat u kruševačku kovid bolnicu.

Od početka vakcinacije u okrugu je ukupno dato 93.030 doza vakcina . Dve doze primilo je 36.621 osoba, a tri 18.371 građana.Juče je dato 37 prvih, 63 drugih i 251 doza treće vakcine pritiv kovid 19. U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidmeiološka situacija u okrugu avnredna sa tendencijom da postane nepovoljna.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PANELI BRANE GRAD OD VODE: Sremska Mitrovica obeležila je na keju osam godina od uspešne odbrane od velikih poplava