PREMINULA JOŠ DVA PACIJENTA: Među 72 novozaraženih u Gornjem Milanovcu osmoro dece

M. BOŠNjAK

15. 11. 2021. u 15:47

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, danas nažalost, izveštava o gubicima još dva života, tokom minulih 24 sata.

ПРЕМИНУЛА ЈОШ ДВА ПАЦИЈЕНТА: Међу 72 новозаражених у Горњем Милановцу осморо деце

Foto: M.B.

Preminuli su pacijenti godišta 1935. i 1939.

U toj „crvenoj“ zoni, trenutno se leči 37 pacijenata.
- Kod njih, od 35 hospitalizovanih potvrđen je korona virus, dva čekaju rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata, na lečenje su primljene dve osobe sa simptomima, koji ukazuju na taj virus – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora milanovačke bolnice.
Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas potvrđuje, da je kod još 72 osobe tokom poslednja tri dana virus korona registrovan kod još 72, među kojima je još osmoro dece.
 - U Kovid ambulanti Doma zdravlja, u petak, subotu i nedelju, pregledane su ukupno 682 osobe, od njih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 97 dece – potvrđuje ta ustanova.
Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 174 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 6.217 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.355, od kojih 360 dece.
Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju i dalje ne beleži značajne pomake u odnosu na prethodne podatke. Statistički, nešto više od trećine domaćih stanovnika, i onih iz drugih gradova, koji žele da se ovde vakcinišu. Do juče, neku od četiri izabrane vakcine primile su prvi put ukupno 17.643 osobe, drugu 16.670, treću buster 7.232. Protiv gripa sezonskog, do sada je vakcinisano 981 lice.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

                                                                                          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati