IZNENADA PREMINUO: Umro bivši pokrajinski poslanik i gradski odbornik Miloš Šibul

R. Š.

15. 11. 2021. u 14:20

Iznenada je, u 45. godini života, preminuo Miloš Đ. Šibul, nekadašnji poslanik u Skupštini Vojvodine i odbornik u skupštini Kikinde.

ИЗНЕНАДА ПРЕМИНУО: Умро бивши покрајински посланик и градски одборник Милош Шибул

Foto: R.Š.

Bio je istaknuti član Lige socijaldemokrata Vojvodine, jedan od od prvih kikindskih ligaša, a u nekoliko mandata i lider  Gradskog odbora ove stranke.

- Sve je uspeo da nas rastuži, a celog života se trudio da nas nasmeje i raspoloži. Iznenada i bez pozdrava napustio nas je naš drugar, prijatelj, brat, suprug i otac, a pre svega veliki čovek. Borio se za Kikindu i Vojvodinu kao odbornik, ali i kao pokrajinski poslanik. Paor u svom velikom srcu, čuvao je tradiciju ovog kraja, pa je pokrenuo i manifestaciju "Bal paora"- saopštila je LSV Kikinda na svojoj zvaničnoj stranici.

Miloš Đ. Šibul potiče iz stare, ugledne i dobrostojeće kikindske porodice zemljoradnika, agronoma i preduzetnika. Njegov otac prvi je u Kikindi, pre više od 30 godina, otvorio poljoprivrednu apoteku koja i danas uspešno posluje, a koju je i on, po obrazovanju diplomirani agronom, vodio poslednjih godina. Javnosti je poznat po šarmantnim javnim nastupima i akcijama. Osim što je idejni tvorac jedinstvene svečanosti “Bal paora”, zaslužan je i za uskršnje akcije podele farbanih jaja. Bio je veliki gurman i učesnik brojnih tradicionalnih vojvođanskih manifestacija. Otac je četvoro dece, dve ćerke i dva sina. Miloš Đ. Šibul sahranjen je juče na Melinom groblju u Kikindi. Na večni prerani počinak, osim porodice i brojnih rođaka, ispratio ga je i veliki broj prijatelja, kolega, drugara i građana Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)