NA ČETIRI LOKACIJE U RASINSKOM OKRUGU: Velika nacionalna vežba MUP “Sistem 2021” u Srbiji, učestvuju Kruševac i Trstenik (FOTO)

S.BABOVIĆ

03. 11. 2021. u 15:05

OKO 250 učesnika samo će iz Kruševca i Trstenika učestvovati u velikoj operativno-taktičkoj vežbi subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama, koja počinje u petak od 10 sati u 24 grada i 26 opština u zemlji.

НА ЧЕТИРИ ЛОКАЦИЈЕ У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Велика национална вежба МУП “Систем 2021” у Србији, учествују Крушевац и Трстеник (ФОТО)

Foto: S.BABOVIĆ

Vežba „SISTEM 2021“, u kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko - tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu - navode u PU Kruševac.

Foto: S.BABOVIĆ

- Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Foto: S.BABOVIĆ

Učesnici vežbe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Na teritoriji Rasinskog okruga odogravaće se na četiri lokacije: preduzeće “BIN komerc” i Ulica Šandora Petefija BB, dok će u Trsteniku biti na mostu na Zapadnoj Moravi i preduzeću PPT TMO. U ovom okrugu simuliraće se situacija akcidenta (curenje hlora u hemijskoj industriji), kao i evakuacije stanovništva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!