POVODOM DANA OPŠTINE NOVA VAROŠ: Novčano nagrađeni najuspešniji đaci i studenti

A. ROVČANIN

31. 10. 2021. u 23:23

POVODOM 1. novembra, Dana opštine Nova Varoš, lokalna samouprava nagradila je pedeset jednog najboljeg učenika i studenata, a za jednokratne novčane nagrade iz budžeta je izdvojeno skoro 1,2 miliona dinara.

ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ: Новчано награђени најуспешнији ђаци и студенти

Foto A. Rovčanin

Nagrade su uručene na prigodnoj svečanosti u Biblioteci “Jovan Tomić”, uz poštovanje svih epidemioloških mera i prisustvo čelnih ljudi opštine.

Novčanom nagradom od 25.000 dinara nagrađeno je 36 redovnih studenata na osnovnim i master studijama koji imaju prosečnu ocenu studiranja veću od 9,00, a mogli su da konkurišu samo studneti državnih fakulteta, koji imaju prebivalište na teritoriji Opštine Nova Varoš.

Pored njih, sa po 15.000 dinara nagrađeno je i devet srednjoškolaca nosioca Vukove diplome ili učenika koji su u prethodnoj školskoj godini na okružnom ili republičkom takmičenju osvojili jedno od prva tri mesta.

Po 12 hiljada dinara dobilo je 10 osnovaca koji su predhodnu školsku godinu završili sa svim peticama.

- Nadamo se da će se većina ovih učenika, koji su najdragoceniji deo naše zajednice, nakon studija vratiti u zavičaj i svojim znanjem pomoći njegov budući razvoj – kazao je nakon určenja nagrada predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, koji je vaučere najuspešnijima podelio sa svojim zamenikom Brankom Bjelićem.

Za poslednjih desetak godina, koliko se ova nagrada dodeljuje, nagrađeno je oko 900 studenata i učenika.

Inače, Opština Nova Varoš u ponedeljak 1. novembra, obeležava svetkovinu Dan opštine, u znak sećanja na dan kada je slavna Javorska brigada oslobodila zlatarski kraj od viševekovne otomanske vladavine.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna