EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Od novozaraženih 50 još šestoro dece

M. BOŠNJAK

30. 10. 2021. u 13:06

SREĆOM, danas nema preminulih u Kovid-zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata, u odnosu na prethodne dane.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од новозаражених 50 још шесторо деце

Foto: M.B.

- U „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, od kovida-19 leči se 41 pacijent. Dva pacijenta prevežena su u Kovid bolnicu u Batajnicu, jedan u Klinički centar u Kragujevcu. Tokom protekla 24 časa, primili smo četiri osobe, sa simptomima koji ukazuju na korona virus, nije bilo otpusta na kućno lečenje - potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice

Prema poslednjim, zvanično saopštenim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj osoba pozitivno potvrđenih na korona virus uvećan je za još 50, od kojih još šestoro dece. U tom medicinskom tretmanu, deca se u Gornjem Milanovcu, za razliku od odraslih osoba, stalno pregledaju u izdvojenoj Pedijatrijskoj kovid ambulanti te ustanove.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 165 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, do ovog izveštavanja, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.561 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 1.697, od kojih 225 dece.

Vakcinacija protiv kovida-19 u ovom kraju nije baš zavidna, jer je cepivo protiv te opasne pandemije primilo malo više od trećine stanovnika ovog kraja. Po poslednjim zvaničnim podacima, bilo kojim od četiri raspoloživa cepiva, prvi put se vakcinisalo 17.315 osoba, drugi put 16.429 a dodatnom buster dozom 4.843.

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)