HEROJ DRUG IZ KLUPE: Konkrus za mlade Subotičane, Fondacija “Danilo Kiš“ bira „Supervršnjaka“

J. L.

28. 10. 2021. u 18:45

FONDACIJA "Danilo Kiš" iz Subotice raspisala je foto i pisani konkurs za "Supervršnjaka".

ХЕРОЈ ДРУГ ИЗ КЛУПЕ: Конкрус за младе Суботичане, Фондација “Данило Киш“ бира „Супервршњака“

FOTO: Promo

Na ovaj način mladi Subotičani mogu fotografijom, tekstom, ili stripom da predstave osobu iz svoje generacije koja ih inspiriše, motiviše i hrabri.

Konkurs je otvoren do 20. novembra i namenjen je mladima od 12 do 30 godina iz Subotice. Kada odaberu svog omiljenog "supervršnjaka", autori treba da ga fotografišu i u pratećem tekstu kratko opišu ili naprave strip od najviše šest fotografija, u nekom od programa za obradu fotografija, i ubace tekst u takozvane oblačiće.

Autori mogu da konkurišu crno-belim ili kolor radovima u digitalnom obliku sa najviše tri rada. Fotografije mogu da budu snimljene foto-aparatom ili mobilnim telefonom, veličine najmanje 1.280 piksela (po dužoj strani) i potrebno je da se pošalju u isključivo JPG formatu. Fotografije moraju da budu autorske i nije dozvoljeno dostavljati tuđe fotografije ili preuzete sa interneta.

Pristigle radove  ocenjivaće žiri koji čine fotografkinja i fotoreporterka Žofija Serda, fotograf Nemanja Ledenski i knjižar i poznavalac stripa Uroš Jagodić.

Najbolje radove očekuju nagrade u vidu grafičke table za crtanje, "Instax mini 11" foto-aparata, eksternog hard diska, blutut zvučnika, vaučera za Striparnicu "300 čuda" u vrednosti od 5.000 i 3.000 dinara, vaučera za kupovinu "In kvadrat" albuma u vrednosti od 2.800 dinara i vaučera za kupovinu knjiga u knjižari "Laguna" u vrednosti od 2.000 dinara.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!