OBELEŽAVA SE 125 GODINA POZORIŠNOG ŽIVOTA U VRANJU: Izložba za start Borinih pozorišnih dana

Дејан Ристић
Dejan Ristić

21. 10. 2021. u 14:39

NA startu 41. Borinih pozorišnih dana biće otvorena izložba "125 godina pozorišnog života u Vranju".

ОБЕЛЕЖАВА СЕ 125 ГОДИНА ПОЗОРИШНОГ ЖИВОТА У ВРАЊУ: Изложба за старт Бориних позоришних дана

Dejan Ristić

Izložba će biti otvorena u petak, 22. oktobra u 18.30 sati u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju, kada će biti predstavljene fotografije iz arhive pozorišta. Pre otvaranja izložbe, u foajeu pozorišta, biće otkrivena fotografija Radoslava Radivojevića,  dugogodišneg direktora i utemeljivača festivala "Borini pozorišni dani".

Nakon toga, na večernjoj sceni, kreće takmičarski deo festivala, u kojem će biti izvedeno šest predstava. To su ,,Nečista krv’’ Narodnog pozorišta u Beogradu, ,,Ana Karenjina’’, Novosadskog pozorišta, zatim komad ,,Pučina’’ Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, ,,Ivanovo samoubistvo’’ Gradskog pozorišta Semberija iz Bijeljine, kao i predstave ,,64’’ beogradskog Ateljea 212 i ,,Ako dugo gledaš u ponor’’ regionalnog pozorišta Novi Pazar. Van konkurencije je komad ,,Placebo’’ Narodnog pozorišta Priština, koja će biti izvedena poslednje večeri festivala, u čast nagrađenih.

Večeras, na Dan pozorišta, ansambl Pozorišta "Bora Stanković" će izvesti premijeru komada "Okamenjeno more", po istoimenom tekstu Velimira Lukića i Euripidove drame “Trojanka”, u režiji Stevana Bodrože i dramatizaciji Aleksandre Jovanović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu