SVA DECA ĆE IMATI JEDNAKE USLOVE: Modemi i SIM kartice za 30 škola u Srbiji

Tanjug

21. 10. 2021. u 11:38

OSNOVNOJ školi "Olga Milošević" u Smederevskoj Palanci danas su dodeljeni modemi i SIM kartice za internet, koji će pomoći u nastavi na daljinu i doprineti digitalizaciji u obrazovanju, a ministar prosvete Branko Ružić istakao je da će zahvaljujući tome biti olakšan rad učenika i nastavnika.

СВА ДЕЦА ЋЕ ИМАТИ ЈЕДНАКЕ УСЛОВЕ: Модеми и СИМ картице за 30 школа у Србији

Foto: Depositphotos

Ružić je istakao da je važno da sva deca imaju jednake uslove za učenje i dodao da će 2.200 kartica i 310 modema u 30 škola doprineti lakšem učenju.

Direktor škole Darko Dimitrijević rekao je da je projekat značajan i dodao da će se oprema koristiti u punom kapacitetu.

- Stičemo mogućnost da mnogi nastavnici sadržaje realizuju na daljinu i uvereni smo da će ovaj projekat biti na korist učenika - rekao je Dimitrijević.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen istakao je da su škole u toj opštini u dobrom stanju i zahvalio ministru Ružiću na dolasku.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova istakla je ulaganje u obrazovanje mladih i u digitalne veštine, koji su, kako je poručila, izuzetno važni za 21. vek.

Pohvalila je napore Vlade Srbije koja je, kaže, istinski posvećena deci.

Kostadinova je navela da će 2.200 SIM kartica i više od 300 modema doprineti kvalitetnijem obrazovanju i navela da je cilj da se poveća obuhvat đaka.

Projekat "Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu" zajednički sprovode UNICEF i Telenor.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

SNS OBELEŽAVA 13. ROĐENDAN: Sadnja drveća kod Parka prijateljstva na Ušću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna