PREMINUO JEDAN PACIJENT, ZARAŽENO DEVETORO DECE: Korona presek za rudničko-takovski kraj

M. BOŠNjAK

20. 10. 2021. u 15:37

JOŠ jedan pacijent, 75-godišnjak, nažalost je preminuo u „crvenoj zoni“ Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu tokom minula 24 sata.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, ЗАРАЖЕНО ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ: Корона пресек за рудничко-таковски крај

Foto M. Bošnjak

U Kovid odeljenju te Opšte bolnice, trenutno se leči 27 pacijenata.

- Prema preseku od jutros u sedam sati, virus korona potvrđen je kod njih 22, petoro ima negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata primljeno je šest osoba sa simptomima koji ukazuju na koronavirus, jedan pacijent prevezen je u Beograd, dva u Klinički centar u Kragujevcu, pet osoba otpušteno je na kućno lečenje - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas saopštava da je broj novozaraženih virusom korona 50, od kojih još devetoro dece.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 158 osoba. U celom tom periodu koronavirusom ukupno su, po dosadašnjim podacima, zaražena 5.242 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.379, od kojih 168 dece.

Zvanična statistika imunizacije protiv kovida-19 u ovom kraju glasi: prvu dozu neke od četiri raspoložive vakcine primilo je 17.067 za to zainteresovanih osoba, drugu njih 16.302, a treću, buster 4.111.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE: Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)