PREMINULE JOŠ 3 OSOBE: Presek epidemiološke situacije na području Pirotskog okruga

V.Ć.

19. 10. 2021. u 14:26

NA području Pirotskog okruga laboratorijski je potvrđeno zaražavanje još 99 osoba, dok su tri pacijenta u ovdašnjoj opštoj bolnici preminula od posledica infekcije kovid 19. Dve osobe koje su izgubile bitku sa zarazom su iz Pirota i jedna iz Bele Palanke.

ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ 3 ОСОБЕ: Пресек епидемиолошке ситуације на подручју Пиротског округа

Foto: V. Ć.

Prema podacima ZZJZ u Pirotu je zaraženo 25, u Dimitrovgradu 34, Babušnici 23 i u Beloj Palanci 17 potvrđenih slučajeva. Od početka meseca do danas zaraženo je 1.274 građana okruga. Procenjuje se da je broj zaraženih trostruko ili čak četvorostuko veći, ali se svi oboleli ne javljaju lekarima.

U kovid ambulanti pirotskog DZ obavljeno je 286 pregleda, od čega je 169 prvih , dok su ostali kontrolni. U Dečjoj kovid ambulanti na Keju bilo je 128 pregleda, od kojih su 72 prva pregleda.

U Opštoj bolnici u Pirotu od kovid infekcije trenutno se leči 55 pacijenata. Iz Pirota ih je 39, sa područja Dimitrovgrada 7, iz Bele Palanke i Babušnice po 4, i jedan pacijent iz Beograda. Iz ovdašnje bolnice, put Kruševca i Niša su poslata dva pacijenta.

Od početka imunizacije u Pirotskom okrugu vakcinisano je 36.526, revakcinisano 35.133, a treću dozu primilo je 10.009 osoba. Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da pređe u katastrofalnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja