U PARAĆINU JUČE POZITIVNO DEVETORO DECE: Kovid-ambulanta Doma zdravlja evidentirala još 44 novozaraženih

Z. Rašić

14. 10. 2021. u 17:11

KORONA-BROJKE u paraćinskoj opštini održavaju se cele sedmice na sličnom nivou, a prema jučerašnjim podacima kovid-ambulante Doma zdravlja, obavljeno je 99 pregleda i 96 antigenskih testiranja, kao i 28 uzorkovanja za PCR.

У ПАРАЋИНУ ЈУЧЕ ПОЗИТИВНО ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ: Ковид-амбуланта Дома здравља евидентирала још 44 новозаражених

Foto: Z. Rašić

Među 40 pozitivnih AG rezultata devet se odnosilo na decu školskog uzrasta koji su poslati na analizu iz kovid-ambulante dečjeg dispanzera, a inače je juče dvadesetšestoro dece testirano antigenski, od kojih je 22 bilo školskog uzrasta.

Sa četiri pristigla pozitivna PCR nalaza, Dom zdravlja potvrdio je za juče 44 nova slučaja infekcije koronom.

Na bolničkom kovid-odeljenju hospitalizovano je 35 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, dok se pacijenti sa najtežim simptomima i dalje upućuju u Kruševac. Ove sedmice transportovano je četvoro bolesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)