LONČAR U POSETI NEGOTINU: Zdravstvena ustanova dobila skener i dijagnostičke aparate, a uskoro i nova radna mesta (FOTO)

S.M.Jovanović

06. 10. 2021. u 14:27

SA ciljem da se na licu mesta uveri kako se u ovoj zdravstvenoj ustanovi zaposleni bore sa virusom korona, ali i da se upozna sa ljudskim resursima, kapacitetom i opremljenošću same ustanove, Zdravstveni centar u Negotinu posetio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, sa saradnicima.

ЛОНЧАР У ПОСЕТИ НЕГОТИНУ: Здравствена установа добила скенер и дијагностичке апарате, а ускоро и нова радна места (ФОТО)

Foto: S.M.Jovanović

- U narednom periodu, za dve do tri nedelje, s obzirom na to da je završen tender, Negotin će dobiti dva saniteta od Ministarstva zdravlja, a od „Eliksir Grupe” vozilo za prevoz pacijenata koji su na dijalizi. Dogovorili smo se da se raspiše konkurs za prijem pet lekara. Imate problem jer nemate lekare na birou, ali se nadam da će se javiti iz okoline, jer ćemo dati tim ljudima i posao i specijalizaciju, 12 sestara koje su na određeno vreme dobiće posao za stalno i otvorićemo prostor da još 10 medicinskih sestara - tehničara dobiju posao. Otvorili smo poziciju i za jednog ekonomistu i za jednog pravnika – rekao je Zlatibor Lončar u Negotinu.

Foto: S.M.Jovanović

 

Negotinski Zdravstveni centar dobio je ovog leta skener, čiju je nabavku i adaptaciju prostorija sa 42,5 miliona dinara finansiralo Ministarstvo zdravlja. Pored skenera za operacionu salu Odeljenja ortopedije kupljen je rendgen aparat sa C lukom, za Odeljenje interne medicine kardiološki ultrazvuk, a nove ultrazvučne aparate dobili su i Odeljenje ginekologije, kao i Služba radiologije.

VAKCINACIJA

Ministar Lončar je naglasio da Srbija ima rešenje za izlazak iz epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo, a to je vakcinacija, da je država obezbedila veliki broj vakcina, različitih proizvođača, i da građani treba da veruju svojim lekarima i u pogledu vakcinacije, jednako kao što im veruju za sve druge zdravstvene usluge.

- Dugo niko ništa nije ulagao u naš zdravstveni centar. Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja, za sve što smo tražili izašli su nam u susret. Prezadovoljni smo i kao što je ministar Lončar najavio u narednom periodu radićemo većim kapacitetom. Negotinska bolnica je jedna od retkih u Srbiji koja nema centralne gasove, a nama je to u ovo vreme korone dragoceno i trenutno se radi na tome - rekla je dr Jasmina Jelenković, specijalista pneumopfiziologije, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Foto: S.M.Jovanović

 

U poslednje četiri godine resorno ministarstvo uložilo je u poboljšanje zdravstvene zaštite 103 miliona dinara, a ovu ustanovu očekuje i kompletna rekonstrukcija.

- Završavamo projekat rekonstrukcije Zdravstvenog centra u dogovoru sa Kancelarijom za javna ulaganja. Korona je to malo usporila, ali uz saglasnost Vlade Republike Srbije iz 2016. godine, prva faza projekta obuhvatala bi rekonstrukciju Doma zdravlja i stare psihijatrije, a druga rekonstrukciju bolničkog dela.

To moramo na lokalu da pripremimo i da u naredne četiri godine realizujemo - rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

ZAPRATITE NPORATL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri