POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIH: Aktivisti Crvenog krsta Paraćin danas su građanima merili krvni pritisak i šećer u krvi

Z. Rašić

01. 10. 2021. u 15:45

POVODOM obeležavanja 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, Crveni krst Paraćin organizovao je punkt u centru grada na kom su aktivisti, uz podelu info-materijala, građanima merili krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СТАРИХ: Активисти Црвеног крста Параћин данас су грађанима мерили крвни притисак и шећер у крви

Foto: CK Paraćin

Građani su rado na ovaj način proverili svoje opšte zdravstveno stanje. Uz to, volonteri CK odneli su pakete hrane nepokretnim ili polupokretnim korisnicima u stanju socijalne potrebe.

- Njima smo merili i temperaturu beskontaktnim toplomerom. Takođe smo odneli hranu korisnicima Narodne kuhinje koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da dođu do prostorija Crvenog krsta da je sami uzmu. Međunarodni dan starih, inače, obeležava se sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i stanovnicima trećeg doba, a ove godine obeležavanje je usmereno na osiguravanje digitalne ravnopravnosti za sve generacije – kažu u Crvenom krstu.

Foto: CK Paraćin

Starije osobe su pod najvećim rizikom za digitalnu isključenost zbog onemogućenog ili otežanog pristupa internetu, ali i zbog nedostatka veština i samopouzdanja, pa je potrebno osnaživanje starije populacije za korišćenje digitalne tehnologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!