DŽEZERI ODUŠEVILI PUBLIKU: U Kraljevu održan 11. po redu međunarodni festival "DŽezibar"

G.Ć.

27. 09. 2021. u 18:46

UZ učešće renomiranih džez sastava i solista, u Kraljevu je minulog vikenda, u organizaciji KC „Ribnica“ održan tradicionalni, 11. po redu Međunarodni džez festival - „Džezibar“, po opštoj oceni publike jedan od najkvalitenijih do sada.

ЏЕЗЕРИ ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИКУ: У Краљеву одржан 11. по реду међународни фестивал Џезибар

Foto: KC Ribnica

Prve festivalske večeri publici su se u dvorištu Francuske kuće predstavili Milan Petrović kvartet i Ksenija Kočetova, potom gosti iz Makedonije Sašo Popevski trio i na kraju Irena Blagojević, naša poznata flautiskinja i džez pevačica koja je ovom prilikom promovisala svoj novi album „Pero“.

Foto: KC Ribnica

 

Festival se potom „preselio“ na veliku binu u centru grada, a nastup Nade Pavlović, legende domaće evergrin i džez muzike, i „Mambo starsa“, sa repertoarom džez standarda u novim aranžmanima i filmskim i popularnim klasicima, već na samom početku druge večeri podigao je atmosferu na solidno popunjenom Trgu srpskih ratnika.

- Trudim se da što češće budem na živim nastupima. Imam vernu publiku i veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo imala priliku da nastupam u Kraljevu - rekla je Nada Pavlović koja je bila gost i na prvom „Džezibaru“.

Foto: KC Ribnica

 

Svojim nastupom Beogradski Diksilend orkestar koji ove godine slavi dve decenije postojanja i rada takođe je razgalio publiku. A, kako mnogi posetioci rekoše, koncertom za pamćenje zavesu na ovogodišnju uspešnu džez smotru u gradu na Ibru sa svojim bendom spustio je Vasil Hadžimanov kome se, kao specijalni gost, pridružio Đurađ Đuričić, mladi, talentovani kraljevački bubnjar.

BONUS VIDEO - ZDRAVKO ČOLIĆ PEVA NA VENČANjU TERZIĆEVOG SINA: Mladenci plesali dok im je Čola pevao na uvce

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri