BREZJAK DOČEKAO I VOJNE LEKARE: Komanda prve brigade KOV iz Novog Sada ponovo pomaže Jadranima

V.Mitrić

28. 09. 2021. u 07:26

KOMANDA Prve brigade Kopnene vojske Srbije iz Novog Sada, koja od 2009. - širom Vojvodine, Jadra, Podrinja i Mačve - organizuje akciju "Vojni lekar", i ove godine je pružila pomoć ljudima lozničkog kraja.

БРЕЗЈАК ДОЧЕКАО И ВОЈНЕ ЛЕКАРЕ: Команда прве бригаде КОВ из Новог Сада поново помаже Јадранима

POMOĆ Oficiri sa kolegama iz civilnog sektora, Foto DZ "Dr Marinko Marin"

U selu Brezjak, nadomak Loznice, u saradnji sa zdravstvenim radnicima iz civilnog sektora, u ambulanti DZ "Dr Milenko Marin" je organizovana 25. akcija - između ostalog olakšana i činjenicom da se u ovom gradu nalazi i novoformirani 111. pešadijski bataljon "Podnarednik Momčilo Gavrić". Humanu misiju Vojske Srbije zdušno su podržali i prihvatili lokalna samouprava, Dom zdravlja i ovdašnja organizacija Crvenog krsta.

Načelnik zadužen za civilno-vojnu saradnju major Nedeljko Nedeljković kaže da su svesni velike preopterećenosti civilnih lekara i medicinskih radnika, pa je njihova misija usmerena na podršku da se u mesnim ambulantama ostvari najosnovnija zaštita za pacijente koji nemaju zdravstveno osiguranje, te omoguće što češće posete nepokretnim i socijalno ugroženim ljudima.

Pored pregleda, Vojska je - sa predstavnicima Crvenog krsta - najugroženijim domaćinstvima dopremila i pakete humanitarne pomoći.

Direktorka Doma zdravlja dr Branka Krasavac, uz zahvalnost vojnim lekarima, naglašava važnost ovakih zajedničkih akcija - posebno u momentu kada je civilni sektor izuzetno opterećen borbom protiv pandemije. Istakla je i da su nadležni u Komandi Prve brigade Kopnene vojske iz Novog Sada ovo mesto izabrali jer nema dovoljno terenskih medicinara.

- Isti lekar "pokriva" i ambulantu u Koreniti, jer nemamo dovoljan broj kolega, pa da bar jedan stalno bude zadužen za Brezjak. Pritom, ovde ima mnogo starih pacijenata i njima dobro dođu ovakve akcije, kao i kućne posete. Danas smo im obezbedili kontrolu krvnog pritiska, EKG dijagnostiku i merenje nivoa šećera u krvi, ali i detaljan pregled koji su obavili naši i medicinski radnici Vojske Srbije. Inače, sve slične akcije organizujemo u koordinaciji s Crvenim krstom i lokalnom samoupravom - priča direktorka dr Krasavac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna