U KOVID ZONI 29 PACIJENATA, NOVOINFICIRANIH 89: Epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

27. 09. 2021. u 16:39

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas, srećom, nije preminuo ni jedan pacijent, u odnosu na ranija izveštavanja. U njoj se, prema preseku od jutros u sedam sati, trenutno leči 29 osoba – pet više nego juče.

У КОВИД ЗОНИ 29 ПАЦИЈЕНАТА, НОВОИНФИЦИРАНИХ 89: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

REŠENjE Panorama Gornjeg Milanovca, Foto Arhiva

- Od 29 pacijenata na lečenju u kovid zoni, virus korona potvrđen je kod 27, dva imaju negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, u tu zonu primljeno je pet osoba, sa simptomima koji ukazuju na taj virus – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas saopštava zbirni broj novoinficiranih osoba virusom korona za dva dana minulog vikenda - subotu i nedelju, kada ih je potvrđeno 89. U Kovid ambulanti tog Doma, u tom periodu pregledane su ukupno 433 osobe, uzorkovana je krv za 209 laboratorijskih analiza, urađena su 63 rentgenska snimka pluća, te pet PCR i 213 antigenskih testova. Čak 11 osoba je, tokom ta dva dana, upućeno na hospitalizaciju.

Danas je počela s radom i pedijatrijska Kovid ambulanta, zbog sve većeg broja dece, pozitivne na korona virus – od početka septembra ove godine, ima ih oko 200. Ona se ne nalazi u centralnoj zgradi Doma zdravlja, gde su kovid ordinacije za odrasle, nego u zgradi Opšte bolnice, u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu žena, dece i omladine.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 142 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 4.319 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 786.

Do juče, nekim od četiri raspoloživa cepiva, u ovom kraju vakcinisano je ukupno 16.727 osoba, revakcinisano njih 15.920 a treću buster dozu primilo je 2.829.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju