U KOVID ZONI 27, NOVOZARAŽENIH 32: Korona virus u Rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNjAK

22. 09. 2021. u 17:59

SREĆOM, bez smrtnih ishoda, u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno se leči 27 pacijenata (dva više nego juče), dok Dom zdravlja registruje još 32 osobe, novoinficirane virusom korona (11 manje od juče) i najavljuje otvaranje Kovid ambulante za decu – današnji je statistički presek epidemije u Rudničko-takovskom kraju.

У КОВИД ЗОНИ 27, НОВОЗАРАЖЕНИХ 32: Корона вирус у Рудничко-таковском крају

Foto: M.Bošnjak

- Od 27 pacijenata u „crvenoj“ zoni, virus korona potvrđen je kod 25, dva imaju negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata, u kovid zonu primljeno je još pet osoba sa simptomima koji ukazuju na taj virus, tri pacijenta su otpuštena na kućno lečenje – izjavio jedanas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Sve više, nažalost, raste broj osoba, pregledanih u Kovid ambulanti Doma zdravlja, zbog sumnji na kovid-19. Juče, pregledano ih je 259. Uzorkovana je krv za 158 laboratorijskih analiza, urađena su 37 rentgenska snimka pluća, 90 antigenskih i četiri PCR testa, pet osoba je upućeno na hospitalizaciju.

- Zbog velikog broja dece, pozitivne na kovid-19, i zbog njih sve više koji dolaze sa simptomima koji ukazuju na korona virus, te zahtevaju kompleksniji pregled i analize, od idućeg ponedeljka biće organizovana i pedijatrijska kovid ambulanta – najavljuje danas doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora tog Doma zdravlja.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminula je 141 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je zaraženo 4.184 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 651.

Uprkos sve većoj svetskoj pandemijskoj i epidemijskoj opasnosti u Srbiji, vakcinacija protiv kovida-19 u ovom kraju beleži svakodnevne, ali blage poraste. U njemu je, od ukupnog broja stanovnika, do juče vakcinisana trećina. Prvom dozom vakcinisano je 16.660 osoba, drugom 15.810, a trećom buster dozom 2.640.

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

                                                                                                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna