VRŠČANIN UŠAO U ISTORIJU: Osnovac osvojio zlato na Svetskim školskim sportskim igrama

J. J. BALjAK

15. 09. 2021. u 21:26

VRŠČANIN Vuk Mihajlović, član Tekvodno kluba „Eurošped“ i odličan učenik osmog razreda OŠ „Jovan Sterija Popović“, ušao je u istoriju našeg sporta, kao prvi školski prvak sveta.

ВРШЧАНИН УШАО У ИСТОРИЈУ: Основац освојио злато на Светским школским спортским играма

Foto: TK „Eurošped“

On je na Svetskim školskim sportskim igrama, koje se održavaju u Beogradu, osvojio zlatnu medalju, pobedivši jake rivale u sve tri borbe.

U finalu je savladao Ukrajinca, inače aktuelnog dvostrukog šampiona Evrope, i time pokazao da reprezentacija Srbije ima na koga da računa u budućnosti, kada je reč o muškom tekvondou.

Svetske školske sportske igre ove godine su okupile najbolje osnovce-sportiste iz preko 40 zemalja sveta. Koliko je takmičenje jako, govori i podatak da je među učesnicima mnogo svetskih i evropskih prvaka u svojim sportovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA KULTURU ČETIRI MILIONA: Opština Paraćin raspisala konkurs za izbor projekata