MOSTOVI DUŠA GRADA, A DECA NJIHOV UKRAS: U Zrenjaninu više stotina pešaka obeležilo nacionalni Dan pešačenja (FOTO)

B. GRUJIĆ

11. 09. 2021. u 18:58

DAN pešačenja na nacionalnom nivou, u globalnoj akciji Planinarskog saveza Srbije, u Zrenjaninu, okupio je više stotina šetača.

МОСТОВИ ДУША ГРАДА, А ДЕЦА ЊИХОВ УКРАС: У Зрењанину више стотина пешака обележило национални Дан пешачења (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Oni su hodajući trasom zrenjaninskih mostova i obala, poslali upečatljivu poruku o važnosti pešačenja, njegovom zdravstvenom, sportskom, ekološkom i edukativnom aspektu, družili se i upoznali neke delove grada, kojima do sada nilada nisu prošli.

Sa platoa trga dr Zoran Đinđić, više stotina učenika zrenjaninskih škola, planinara, ljubitelja boravka u prirodi, započelo je pešačenje dugo osanm kilomerara, obalom Begeja, preko devet mostova, a bez obzira da li su prepešačili celu trasu ili neki njen deo, svi učesnici su ispunili cilj akcije.

Dan pešačenja u Zrenjaninu organizovan je peti put, a ove godine u sklopu promocije titule Zrenjanin Evropski grad sporta. Gadonačelnik Simo Salapura pešačio je sa sugrađanima i istakao da je to priznanje Zrenjanin zaslužio ne samo zbog rezultata njegovih vrhunskih sportista, već i zbog promovisanja sporta, fizičke kulture, rekreacije i zdravih stilova života među svim kategorijama stanovništva.

- Želimo da što više naših sugrađana, svih starosnih kategorija i uzrasta, uključimo u neki vid bavljenja sportom ili rekreacije - naglasio je Salapura, uz čestitku planinarima, čiji klub  obeležava 70 godina postojanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati