ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA VODOZAHVATA: U Vlasotincu sanirane posledice januarskih poplava

I.Mitić

07. 09. 2021. u 16:03

ZBOG poplavnog talasa koji je, tokom januara ove godine, načinio veliku štetu na vodozahvatu vlasotinačkog JKP „Vodovod“ bila je neophodna kompletna rekonstrukcija ovog objekta. U taj posao lokalna samouprava i JP „Srbijavode“ investirali su 13 miliona dinara.

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОЗАХВАТА: У Власотинцу саниране последице јануарских поплава

Foto: I. M.

Vodozahvat je očišćen od materijala koji je doneo poplavni talas, korito je obloženo lomljenim kamenom, a za vezivanje je korišćen beton pogodan za podvodno betoniranje.

Vlasotinčani su u najmanjom mogućoj meri osetili posledice ove velike havarije jer je, kako je naglašeno, država intervenisala u najkraćem mogućem roku. U Vlasotince su odmah dopremljene velike pumpe uz pomoć kojih je voda iz Vlasine stizala do fabrike za preradu, dok je u međuvremenu saniran i oštećeni cevovod.

- Vodosnabdevanje je apsolutni prioritet i država će nastojati da omogući da, u narednih pet godina, sva mesta koja imaju probleme sa vodosnabdevanjem budu potpuno uređena i da svi ljudi imaju vodu za piće – poručio je Goran Puzović, direktor JP „Srbijavode“, koji je u ponedeljak obišao vlasotinački vodozahvat.

Sa te lokacije, u selu Boljare, vodom za piće snabdeva se 24.000 stanovnika, a nadležni su uspeli da prebrode period rekonstrukcije prepumpavanjem i zahvatanjem vode iz alternativnog vodozahvata na reci Rastavnici.

Predsednik opštine Bratislav Petrović podseća da je rekonstruisana i crpna stanica, a do kraja ovog meseca u njoj će biti postavljena i nova pumpa.

- U toku je izrada projekta za obnovu fabrike vode koja se finansira iz opštinskog budžeta. Očekujemo da njegovu realizaciju podrži država. Reč je o investiciji vrednoj oko 500 miliona dinara – zaključio je Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!