DANI DANILA LAZOVIĆA: Pribojci pokreću inicijativu da Dom kulture dobije naziv po glumcu

A. ROVČANIN

31. 08. 2021. u 11:48

PRIBOJCIMA se sa zgrade pored Doma kulture, u starom delu grada, odnedavno smeši bard jugoslovenskog glumišta, Danilo Lazović, koji je svoje prve glumačke korake, na stazama koje život znače, napravio upravo u gradu na obalama Lima.

ДАНИ ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА: Прибојци покрећу иницијативу да Дом културе добије назив по глумцу

Foto: A. R.

Zahvaljujući inicijativi lokalne samouprave i investitoru nedavno otvorenog hotela sa četiri zvezdice, mladi pribojski umetnik Nikola Goločevac, uradio je i mural neponovljivog glumca i šarmera,na zgradi pored Doma kulture i hotela Terme 36.6.

Mural je urađen u susret predstojećem festivalu “Dani Danila Lazovića”,koji su planirani za kraj septembra,a sve se češće čuju i ideje da pribojski Dom kulture ponese ime ovog velikog čoveka i glumca,koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji.

- Veliko mi je zadooljstvo što mogu da podelim sa Vama fotografije murala barda našeg glumišta, Danila Lazovića. U susret predstojećem festivalu „Dani Danila Lazovića“ koji će se održati od 22. do 25. septembra ove godine u Priboju, želima da Vas pozovem na ovu značajnu kulturnu manifestaciju, uz iskrenu želju da pribojski Dom kulture uskoro ponese ime Danila Lazovića – napisao je u postu objavljenom na društvenim mrežama narodni poslanika iz Priboja Krsto Janjušević (SNS), podelivši fotografije oslikanog murala.

Iako mlad umetnik, Nikola Goločevac autor je i još nekoliko murala u Priboju i u drugim gradovima naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!