PRVI PUT FIZIJATRIJSKI PREGLEDI DECE: U nedelju u Dečjoj bolnici u Novom Sadu

Lj.P.

24. 05. 2024. u 19:22

ZBOG velikoginteresovanjagrađana, Ministarstvo zdravlja unedelju, 26.maja, nastavlja akcijubesplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

ПРВИ ПУТ ФИЗИЈАТРИЈСКИ ПРЕГЛЕДИ ДЕЦЕ: У недељу у Дечјој болници у Новом Саду

FOTO: N. KARLIĆ

Tom prilikom,  od 8 do 17 časova, prema rečima dr Jelene Antić, direktorke Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u toj zdravstvenoj ustanovi biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem. 

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmahupućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Podsetimo, protekle nedelje je 23 hiljade građana obavilo preventivne preglede, a kod njih 1.800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su protekle nedelje obavili preglede, i poziva sve da isto učine i ove. Naročito apeluju na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, koja usled nedovoljno fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona, sve češće imaju probleme lokomotronog sistema, odnosno kičmenog stuba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!