SMENE U VRANJU JEDINI LEK: Kriza u zdravstvenom centru kulminirala udaljavanjem sa funkcije dosadašnje direktorke

J. STOJKOVIĆ

25. 08. 2021. u 08:25

DR Ljiljana Antić je smenjena sa mesta direktora najveće medicinske ustanove u Pčinjskom okrugu, vranjskog Zdravstvenog centra.

СМЕНЕ У ВРАЊУ ЈЕДИНИ ЛЕК: Криза у здравственом центру кулминирала удаљавањем са функције досадашње директорке

Foto J. Stojković

Iako Ministarstvo zdravlja još nije zvanično potvrdilo ovaj kadrovski epilog, dr Antić je juče saopšteno da više neće obavljati ovu funkciju. Bez mnogo obrazloženja, smenjena je posle tri godine obavljanja ove funkcije, a javnosti je posebno zanimljivo da je - pre samo par dana - upravo ona smenila troje najbližih saradnika: upravnika Bolnice dr Nikolu Popovića, glavnu medicinsku sestru Jasminu Antić i glavnog tehničara Milana Kostića.

Dr Ljiljana Antić je tim povodom izjavila da je vreme za nove ljude i promene koje bi trebalo da unaprede zdravstvene usluge, ali su primedbe pacijenata postajale sve učestalije...

Kako god bilo, saznaje se da bi dr Antić, inače specijalistu interne medicine - kako je i ranije sporadično bilo najavljivano - trebalo da zameni nekadašnji upravnik Bolnice, hirurg dr Saša Đorđević.

On nije hteo da komentariše ove navode, dok ne dobije zvanično rešenje iz Ministarstva zdravlja, a onda će - kako kaže - razmišljati o izboru svojih najbližih saradnika.

Ministarstvo zdravlja, dakle, nije ostalo imuno na brojne afere koje su pratile rukovođenje zdravstvenim sistemom u Vranju.

Podsećamo, lane je izbio skandal kada je jedan Vranjanac greškom primio vakcine različitih proizvođača, posle čega je smenjena tadašnja upravnica Doma zdravlja dr Jadranka Ajanović. Zbog mnogobrojnih problema, u jednom periodu je i dr Nebojša Dimitrijević iz Leskovca ponovo bio imenovan za nekoga ko treba da zavede red među medicinarima u gradu pod Pržarom.

I, zaista, tada je mnogo toga promenjeno - naročito u postupku vakcinacije. Iako se činilo da se situacija postepeno normalizuje, a strasti stišavaju, usledili su i drugi problemi. Vranjska javnost spekuliše da su posebno kritični postali takozvani međuljudski odnosi.

Ali ima i političkih konotacija najnovijih kadrovskih promena. Tako se, na primer, nagađa i da je dr Ljiljana Antić izgubila podršku u gradskom odboru Srpske napredne stranke, odnosno da joj je - čak u dva navrata - izglasano nepoverenje!

APSURD

PAŽNjU javnosti još privlači i činjenica da je, posle smene najbliže saradnice - glavne sestre Zdravstvenog centra Jasmine Ristić - doktorka dr Ljiljana Antić izjavila da u sistematizaciji ove ustanove ne postoji takvo radno mesto, te da ona ne planira da bilo koga imenuje na tu funkciju!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)