INKLUZIJA U ŠKOLAMA NAJVEĆI PROBLEM: Savez slepih i slabovidih iz Subotice obeležio sedam decenija postojanja

J. L.

23. 08. 2021. u 19:20

SAVEZ slepih i slabovidih iz Subotice obeležava značajan jubilej – sedam decenija postojanja udruženja koje okuplja ljude ne samo iz ovog grada nego i iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Kanjiže.

ИНКЛУЗИЈА У ШКОЛАМА НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ: Савез слепих и слабовидих из Суботице обележио седам деценија постојања

Foto: J. L.

- Imamo jako dobru saradnju sa Gradom Subotica, koji podržava sve naše aktivnosti. Putem Ministarstva za rad, bračka i socijalna pitanja omogućio nam je da adaptiramo naše prostorije, izdašno pomaže kulturne i sportske aktivnosti koje organizujemo i mi smo neizmerno zahvalni na tome – istakao je Veso Avram, predsednik Saveza slepih i slabovidih Subotice. – Imamo i izuzetnu saradnju sa krovnom organizacijom na nivou Srbije, koja takođe podržava sve naše aktivnosti a ima još pitanja koje ćemo zajedno rešavati. Problema imamo, među njima je najveći inkluzija naše dece u obrazovni sistem u školama, koja posle donosi velike problem pri zapošljavanju. To pitanje treba pod hitno da rešavamo.

Predsednih Saveza slepih i slabovidih Srbije Milan Stošić podsetio je da je subotička organizacija slepih i slabovidih jedna od 45 članova porodice u Savezu slepih i slabovidih Srbije i da su veoma ponosni na njen rad.

- Ponosimo se ovom organizacijom isto onako kao što se i država Srbija ponosi gradom Subotica. Promene na bolje osećaju se u svakodnevnom životu, u infrastrukturi i svemu onome što čini jedan proces koji ide napred ali nijedan grad neće postati velegrad samo zato što će izgraditi zaobilaznice, avenije, trgove, oblakodere on će to postati između ostalog zato što će izgraditi jedan visok stepen solidarnosti između ostalih i sa osobama sa invaliditetom. Samim tim prema slepima - naglasio je Milan Stošić u svom emotivnom govoru. - Organizacija slepih Subotice ne obeležava samo 70 godina postojanja već obeležava sve rezultate ostvarene u proteklom periodu koji su ovu organizaciju izdigli do sadašnjih visina sa koje se sa ponosom mogu osvrnuti iza sebe ali imati i jasan pogled u budućnost. Nisu ovo rezultati stvoreni samo zaslugom rukovodstva, saradnika ili članova udruženja nego su to zajednički rezultati lokalne samouprave, institucija sitema u gradu i zato i njima čestitam jubilej.

Da će ovo udruženje uvek imati podršku Grada Subotice, prisutnima je poručio gradonačelnik Stevan Bakić.

- Ovo je veliki i značajan jubilej na koji ovaj grad može da bude ponosan. Subotica je oduvek poklanjala veliku pažnju osobama sa invaliditetom tako da ne čudi bogata tradicija koju obeležva udruženje – poručio je gradonačelnik Bakić. - Poslednjih godina grad Subotica i država Srbija daju ogromnu podršku Udruženju slepih i slabovidih, a tako će biti i ubuduće. Mi ćemo se truditi da pomognemo gde god možemo i unapredimo sve ono što može da obezbedi slobodnije kretanje, bolje obrazovanje i sigurnije radno angažovanje članova udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani