SPOMEN NA HEROJE SA KOŠARA: U izgradnju infrastrukture kod bivšeg novosadskog rasadnika uloženo 192,5 miliona

J. S.

17. 08. 2021. u 07:26

NA prostoru oko nekadašnjeg rasadnika JKP "Gradsko zelenilo" u okviru prve faze radova, Grad Novi Sad je uložio 192,5 miliona dinara u izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom.

СПОМЕН НА  ХЕРОЈЕ СА  КОШАРА: У изградњу инфраструктуре код бившег новосадског расадника уложено 192,5 милиона

Foto Grad Novi Sad

Radovi su obuhvatili izgradnju saobraćajnice sa istočne strane lokaliteta u dužini od 400 metara, a pored kolovoza, izgrađena su 203 nova parking-mesta, od kojih je sedam namenjeno osobama sa invaliditetom.

Gradonačelnik Miloš Vučević je juče tokom obilaska radova otkrio da postoji inicijativa da potez od nove crpne stanice prema Somborskoj rampi dobije naziv po herojima sa Košara.

- Videćemo kako će Skupština Grada o tome odlučiti, a razmišljamo da sa urbanistima predvidimo i postavljanje adekvatnog spomen-obeležja posvećenog tim junacima sa Kosova i Metohije - najavio je Vučević.

Takođe izgrađene su obostrane pešačke staze u dužini od 800 metara, kao i 400 metara dugačka biciklistička staza sa desne strane saobraćajnice u pravcu Futoškog puta. Radovi su obuhvatili i izgradnju vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije.

Novoizgrađene saobraćajne površine pokrivene su sa 11 stubova javnog osvetljenja.

Izgrađena su i dva priključka na Futoški put - u okviru tih radova proširena je kolovozna traka duž državnog puta u dužini od 366 metara sa dva priključka - jedan ka istočnoj saobraćajnici sa koje je omogućen pristup novoizgrađenom poslovnom objektu i drugi priključak za buduću saobraćajnicu (ka susednoj parceli).

Gradonačelnik je naglasio da je ravnomeran razvoj Novog Sada jedan od principa kojim se rukovodi gradska administracija.

- Mnogo drugačije danas izgleda ovaj deo Novog Sada gde se spajaju Novo naselje i Veternik sa Futoškim putem. Ovaj lokalitet je dobio novu vrednost i to olakšava život građanima.

Urađena je kompletna infrastruktura. Uprava za građevinsko zemljište i investicije i izvođač radova "Put invest" uradili su dobar posao, u ugovorenim rokovima - rekao je gradonačelnik.

BICIKLISTI I PEŠACI

IZGRAĐENA je nova biciklistička staza u dužini od 436 metara, kao i pešačke staze dužine 450 metara, a postavljeno je 19 stubova javnog osvetljenja. Kada je reč o uređenju zelenila na ovom prostoru, predviđeno je ukupno 5.500 metara zelenih površina, a taj posao do kraja godine realizovaće JKP "Gradsko zelenilo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru