NA ŠEST LOKACIJA: U Kladovu uskoro izgradnja 40,8 kilometara kanalizacione mreže

S.M.J.

09. 08. 2021. u 14:04

ZAHVALjUJUĆI projektu izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija“ opština Kladovo će dobiti novu kanalizacionu mrežu u dužini od 40,8 kilometra.

НА ШЕСТ ЛОКАЦИЈА: У Кладову ускоро изградња 40,8 километара канализационе мреже

Foto: Opština Kladovo

Aneksom ugovora između Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kineskog investitora CBRC  i opštine Kladovo predviđena je izgradnja kanalizacione mreže na šest lokacija i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na dve lokacije u opštini Kladovo.

- Plan je da kanalizaciju dobiju stanovnici prigradskog naselja Rit, kao i stanari u delu Brze Palanke, Velike Vrbice, Rtkova i Korbova, dok će novu kanalizacionu mrežu dobiti i meštani u naselju Podvrška. Projekat sadrži i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u zoni prigradskog naselja Kostol i u mesnoj zajednici Podvrška – ističe Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.
Inače, Kladovo je jedno od 14 lokalnih samouprava u kojima će se sprovoditi prva faza realizacije ovog velikog posla u kojem će biti izgrađeno 26 postrojenja za preradu otpadnih voda i oko 700 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna