„DOBROTA LEČI“ I NA DELU: Za samo tri sata 51 Subotičanin se upisao u Registar donora matičnih ćelija

J. L.

07. 08. 2021. u 13:43

SUBOTICA je još jednom pokazala da je grad plemenitih ljudi. Pod sloganom „Dobrota leči“ na Paliću je juče održan skup koji je promovisao značaj donorstva matičnih ćelija, koštane srži i trombocita, a za samo tri sata u Registar donora upisan je 51 Subotičanin.

„ДОБРОТА ЛЕЧИ“ И НА ДЕЛУ: За само три сата 51 Суботичанин се уписао у Регистар донора матичних ћелија

Foto: J. L.

Skup je organizovala „Leuka“ - Udruženje pacijenata za borbu protiv akutnih leukemija.

- Predrag Slijepčević je u četiri navrata pobedio leukemiju, Melinda Tot Demek takođe je pobedila leukemiju i oni su u mojim očimaheroji. Mi treba da pomognemo takvim herojima, jer je leukemija bolest koja dovodi do smrti ali to ne mora da bude slučaj. Ukoliko ima dovoljno humanih ljudi, donora, onih koji žele i mogu da pomognu onda njihov primer dokazuje da je leukemija bolest koja se može pobediti – poručio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice, zahvalivši se Odeljenju za transfuziologiji Opšte bolnice Subotica, svim doktorima, medicinskim sestrama, medicinskom osoblju koji su pomogli ovu akciju.

Posle prvog dela programa koncerta Pal Žige, Viktora Molnara i Đerđa Nemeta, upriličena je izložba slika Katarine Stanojlović a organizatori su održali tribinu o značaju doniranja matičnih ćelija. Na Letnjoj pozorinici duet “Miša i Đura” održali su koncert “Neko to vidi od gore” posvećen Đorđu Balaševiću.

- Hvala Subotici! Šta god da smo predložili ili zapitali da li može odgovor u ovom gradu je bio da može. Ni u jednom drugom gradu nismo imali takvu podršku kao u Subotici – kaže organizator Predrag Slijepčević. -Ovo je početak, krenuli smo s akcijom koja traje 365 dana idućih ne znam koliko godina. Počeli smo stvar koja može da bude jako važna i to ne po broju donora već po sloganu “Dobrota leči”. Dobrota leči sve!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni