MEKSIKO UVEK PRIJATELJ SRBA: Ambasador Isauro Feliks u poseti Zrenjaninu (FOTO)

B. Grujić

30. 07. 2021. u 19:36

IZLOŽBA "Naša prava na našim rečima" meksičke umetnice Margarite Sada, otvorena je u Zrenjaninu, u prisustvu ambasadora ove zemlje Karlosa Isaura Feliksa, koji je na najlepši način nastavio pre dve godine započetu kulturnu saradnju, kada je Zrenjanin posetio njegov prethodnik Marko Antonio Garsija Blanko.

МЕКСИКО УВЕК ПРИЈАТЕЉ СРБА: Амбасадор Исауро Феликс у посети Зрењанину (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, pre otvaranja izložbe u Kulturnom centru Zrenjanina, upriličio je prijem za uvaženog gosta, u salonu Gradske kuće.

Foto: Grad Zrenjanin

Zahvaljujući na srdačnoj dobrodošlici i otvarajući izložbu, ambasador Meksika, istakao je da njegovo prisustvo u Zrenjaninu govori o interesovanju za saradnju dve prijateljske zemlje i naroda. 

Foto: Grad Zrenjanin

- Meksiko je uvek bio prijatelj srpskog naroda i naš zadatak je da održimo kako političke, tako i sve druge vrste kontakata. Zahvalan sam Kulturnom centru  na interesovanju da se predstavi ova izložba, koja je prepuna jakih i živih boja, koje simbolišu Meksiko, kao multikulturalnu zemlju, uniju mnogo jezika, rasa i uticaja, i ubeđeni smo da je sama tema izložbe, a to su ljudska prava, univerzalna i značajna za sve nas. Znam da je i Zrenjanin multikulturalni grad i to je važna veza sa Meksikom - naglasio je ambasador Feliks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)