VULIN SAOPŠTIO POBEDNIČKE VESTI: Požari kod Nove Varoši i Priboja lokalizovani

Novosti online

30. 07. 2021. u 18:36

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice uspeli da lokalizuju požare na izuzetno nepristupačnom terenu i u veoma otežavajućim vremenskim okolnostima u okolini mesta Negbina kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu kod Priboja.

ВУЛИН САОПШТИО ПОБЕДНИЧКЕ ВЕСТИ: Пожари код Нове Вароши и Прибоја локализовани

Foto: MUP

- Nadljudskim naporima vatrogasaca-spasilaca i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je u 77 naleta izbacila oko 100 tona vode, požari su lokalizovani. U borbi sa vatrenom stihijom bilo je angažovano ozbiljno ljudstvo i tehnika Ministarstva unutrašnjih poslova, 121 vatrogasac-spasilac iz čak 19 gradova sa 42 vozila koji su gasili požare sa zemlje i 4 helikoptera i 13 pripadnika Helikopterske jedinice - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Prema njegovim rečima, na hiljade hektara šumskih gazdinstava, objekata, privatnih kuća, ali i meštana, spaseno je ovim zajedničkim odgovorom i taktikom gašenja koji su osmislili Sektor za vanredne situacije i Helikopterska jedinica.

- Nismo čekali da se po ovim vremenskim uslovima požar proširi, već smo pravovremeno reagovali i napali požar jakim snagama, i uspeli smo u tome. Život građana i njihova imovina naš je prioritet - istakao je ministar Vulin.

Vatrogasci-spasioci iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada, Prokuplja, Pančeva, Smedereva, Niša, Priboja, Šapca i Sremske Mitrovice ostaju na terenu radi kontrole požarišta i njihove potpune likvidacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)